موتور دو زمانه یک موتور احتراق داخلی است که اغلب در موتورهای کوچکتر با قدرت کمتر مانند اسکوترها، جت اسکی، موتورهای بیرونی کوچکتر و تجهیزات کشاورزی مانند ماشین چمن زنی و اره های موتوری یافت می شود. موتورهای دو زمانه شامل بسیاری از اجزای یکسان با موتورهای چهار زمانه رایج در خودروها هستند، اما تفاوتهای قابل توجهی دارند که عملکرد متفاوتی نیز دارند و به روغنکاری نیاز دارند.
فرق موتور دو زمانه با چهار زمانه چیست؟
تفاوت مکانیکی بین موتور دو زمانه و موتور چهار زمانه:
موتورهای دو زمانه سوپاپ ندارند. بسیاری از اجزای دیگر یک موتور چهار زمانه (پیستون، سیلندر، شمع) نیز بخشی از موتور دو زمانه هستند. با این حال، این واقعیت که سوپاپ مورد نیاز نیست، باعث می شود که موتورهای دو زمانه سبک تر باشند و اغلب برای کاربردهای موتورهای کوچکتر مانند اسکوترها و تجهیزات چمن کاری بهتر باشند.
موتورهای دو زمانه هر دور پیستون را وادار به استارت زدن می کند، که می تواند منجر به افزایش قدرت موتور کوچک تر شود.
موتورهای دو زمانه اغلب کوچک تر، سبک تر و ساده تر از موتورهای چهار زمانه هستند و قدرت بالاتری دارند.
همچنین موارد گفته شده در بالا مزایا موتور دو زمانه نیز شامل میشود.
موتورهای دو زمانه چگونه کار می کنند؟
مشابه موتورهای چهار زمانه، سوخت و هوا در سیلندر مخلوط می شوند. مخلوط سوخت و هوا فشرده شده و توسط پیستون به سمت شمع هل داده می شود این به عنوان ضربه فشرده سازی شناخته می شود.
همانطور که مخلوط سوخت و هوا در پیستون فشرده می شود، خلاء ایجاد می کند و یک دریچه را باز می کند که هوا، سوخت و روغن را از کاربراتور بیرون می کشد. شمع مخلوط را مشتعل می کند و پیستون در اثر انفجار شمع به سمت پایین رانده می شود.
با بازگشت پیستون به موقعیت پایین خود، گازهای خروجی از سیلندر آزاد می شود و چرخه دوباره با سوخت تازه وارد محفظه شروع می شود. این به عنوان سکته احتراق شناخته می شود.
انواع موتور دو زمانه : موتور دو زمانه از لحاظ سوخت به دو نوع بنزینی و دیزلی تقسیم میشود.
روغن موتور دو زمانه :
از آنجایی که روغن بخشی از مخلوطی است که در کار موتورهای دو زمانه سوزانده می شود، برای موتورهای دو زمانه به روغن های خاصی نیاز است. میل لنگ با مخلوط سوخت و هوا به محفظه فشار وارد می کند و سوخت با روغن مخلوط می شود. بهترین روغن موتور دو زمانه به دلیل مخلوط سوخت و روغن، روغن های با ویسکوزیته مناسب میباشد.
معایب موتورهای دو زمانه:
موتورهای دو زمانه اغلب مزایایی برای استفاده در موتورهای کوچک دارند. اما آنها مشکلاتی دارند که باعث می شود در سایر عملیات موتور موثر نباشند. برخی از معایب موتورهای دو زمانه عبارتند از:
مصرف سوخت در مقایسه با موتورهای چهار زمانه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
موتورهای دو زمانه در نتیجه احتراق روغن و آزاد شدن هیدروکربن ها از سوختن سوخت با روغن، به طور قابل توجهی آلایندگی و آلودگی بیشتری تولید می کنند. احتراق روغن همچنین می تواند منجر به ایجاد دود روغنی از موتور دو زمانه شود.
کاربرد موتور دو زمانه :
این مدل موتور در تجهیزات کشاورزی بسیار کاربرد دارد و در محصولاتی مانند شمشاد زن بنزینی‚ اره موتوری و علف زن استفاده میشود.
آدرس :
تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4
شماره تماس :