همانطور که از نام آن پیداست، پمپ شناور که به عنوان پمپ شناور الکتریکی نیز شناخته می شود، پمپی است که به طور کامل در آب غوطه ور میشود و می تواند برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. موتور الکتریکی مورد استفاده در این پمپ آب بندی شده و همچنین به پمپ متصل است. یکی از مزایای عمده پمپ شناور این است که به دلیل غوطه ور شدن در مایع، نیازی به پرایم ندارد این به این معنی است که نوع پمپ خودمکش نمیباشد.
چنین پمپ هایی کارایی بالایی دارند و نیازی به صرف انرژی برای جابجایی آب داخل پمپ ندارند. برخی از پمپ های شناور می توانند مواد جامد را به خوبی اداره کنند، در حالی که برخی دیگر فقط با مایعات موثر هستند. این پمپ چون در زیر آب قرار دارد صدای کمی ایجاد میکند و همچنین از آنجایی که فشار آب در پمپ جریان ندارد، کاویتاسیون (حباب زایی) هرگز مشکلی ایجاد نمی کند.
پمپ شناور کاملاً در آب غوطه ور است و برای فشار دادن آب به سمت سطح استفاده می شود.
آب چاه یا مخزن از طریق شیر ورودی به پمپ می ریزد و به پروانه که دارای چندین تیغه ثابت است انتقال می دهد.
این پروانه از طریق یک شفت به یک موتور الکتریکی متصل می شود و به وسیله شفت می چرخد.
همانطور که آب به پره های پروانه برخورد می کند، انرژی جنبشی آب را به سرعت تبدیل می کند و در نتیجه سرعت آب را افزایش می دهد.
آب پس از عبور از پروانه وارد دیفیوزر می شود که بیشتر سرعت آب را به انرژی فشار تبدیل می کند.
در نتیجه دیفیوزر فشار آب مورد نظر را بالا می برد و این آب پر فشار از طریق شیر خروجی پمپ تخلیه می شود.
پمپ شناور کشاورزی معمولاً برای استخراج آب از مخازن و انتقال مستقیم آن به زمین های کشاورزی یا مزرعه استفاده می شود.
همچنین بخوانید: پمپ کشاورزی
پمپ های شناور مسکونی می توانند برای پمپاژ آب از چاه به خانه شما استفاده شوند. پمپ های شناور همچنین می توانند برای حذف آب راکد از خانه شما استفاده شوند.
می توان از پمپ شناور فاضلاب برای انتقال سیال دارای مواد جامد بدون ایجاد گرفتگی استفاده کرد. چنین پمپ هایی اغلب مواد فاضلاب را به ذرات کوچکتر برای جابجایی راحت تر و همچنین برای تصفیه تبدیل میکند.
اگر به دنبال خرید یک پمپ شناور هستید و می خواهید مطمئن شوید که ارزش آن را دارد، در اینجا چهار نکته وجود دارد که به شما کمک می کند بهترین انتخاب را داشته باشید.
1- بار اضافه: مهم ترین دلیل سوختن پمپ شناور میتواند وجود بار های اضافه بر روی پمپ باشد. این مشکل به این صورت پیش میاید که از ارتفاع بیش از حد پمپ استفاده کنید مثلا پمپ برای ارتفاع 66 متری تعریف شده باشد اما برای ارتفاع 120 متری استفاده شود که در این صورت ممکن است پمپ بسوزد.
2- هواگیری پمپ: پمپ شناور باید درست هواگیری شود زیرا هوای داخل پمپ راندمان پمپ را کاهش داده و برق بیشتری استفاده میکند که در نهایت باعث گرم شدن موتور میشود و امکان اینکه موتور بسوزد را دارد.
نحوه هواگیری پمپ : ابتدا پمپ را خاموش کرده و تا سرد شدن موتور صبر کنید. سپس شیر هواگیر پمپ را بازکرده و قسمت انتهایی لوله پمپ را به یک منبع آب باز وصل کنید و اجازه دهید پمپ از آب پر شود و هوای آن خارج گردد. بعد از انجام این مرحله شیر هواگیر را ببندید.
3- سیم کشی غیر مناسب: سیم کشی پمپ باید با جریان و ولتاژ پمپ متناسب باشد اگر از سیم با قطر نامناسب استفاده کنید جریان برق افزایش یافته و در نتیجه پمپ میسوزد.
4- خرابی در بلبرینگ : وظیفه بلبرینگ در پمپ روانکاری و ایجاد کاهش اصطکاک میان محور با یاتاقان است. اگر این کار به درستی انجام نشود موتور داغ کرده و موجب سوختن آن میشود.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا درک اولیه ای از پمپ شناور داشته باشید. پمپ های شناور دارای انواع مختلفی از سرعت، ظرفیت و مصرف انرژی هستند. پس از درک کامل نیازهای خود، پمپ شناور را انتخاب کنید.
پمپ شناوری که در فروشگاه اینترنتی ما وجود دارد دو برند آکوا و راکی است که پمپ شناور آکوا ساخت چین میباشد که از کیفیت خوب و دارای گارانتی 6 ماهه است. در جدول زیرمدل های مختلف پمپ شناور معرفی شده است :
الکترو پمپ شناور 174 متری 1-1.4 اینچ آکوا |
الکترو پمپ شناور 120 متری 1-1.4 اینچ آکوا |
الکترو پمپ شناور 66 متری 2 اینچ آکوا |
الکترو پمپ شناور 115 متری 2 اینچ آکوا |
الکترو پمپ شناور 138 متری 2 اینچ آکوا |
|
آدرس :
تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4
شماره تماس :