منبع تحت فشار یا منبع انبساط چیست؟
منبعی است که به پمپ وصل شده و باعث عملکرد بهتر پمپ در خاموش و روشن شدن یا تنظیم فشار آن میشود. درون این منبع یک تیوپ لاستیکی وجود دارد که از باد پر میشود و به وسیله آن مقدار آب مورد نیاز با استفاده از فشار هوا به پمپ انتقال داده میشود از همین جهت‚ تیوپ منبع قطعه مهمی بشمار می آید. اما این تیوپ ممکن است خراب شود که در این صورت نیاز دارد که تعویض گردد. قبل از اینکه تعویض تیوپ را توضیح دهیم‚ عواملی که سبب خرابی آن میشود را شرح میدهیم.
همچنین بخوانید: منبع تحت فشار
عوامل خرابی تیوپ
با گذشت زمان و فرسوده شدن تیوپ ممکن است حالت لاستیکی خود را از دست بدهد و این یکی از دلیل های خرابی منبع تحت فشار پمپ آب خانگی میباشد. یکی دیگر از این عوامل سوراخ شدن تیوپ است که بر اثر عوامل گوناگون اتفاق می افتد یک عامل میتواند این باشد که باد درون آن بیش از حد باشد پس توصیه میشود باد درونی آن حدود ۲۵ تا ۳۵ psi باشد.
زنگ زدگی در قسمت بدنه میتواند روی تیوپ تاثیر بگذارد و باعث سوراخ شدن آن شود پس این نکته حائز اهمیت میباشد و باید به آن توجه داشت. خوردگی و سایش تیوپ نیز دیگر عواملی است که بر خرابی تیوپ تاثیر میگذارد. در مواردی مشاهده شده که گرمای بیش از حد روی تیوپ اثر گذاشته و باعث انقباض و انبساط بیش از حد آن شده است.
حال اگر این اتفاق ها برای تیوپ افتاد چه باید کرد؟ میدانیم که باید تعویض گردد اما چطور؟
در ابتدا باید توجه داشت که چه نشانه هایی باعث میشود که بفهمیم تیوپ باید تعویض گردد: 1- یکی از این نشانه ها نشتی آب از تیوپ و منبع است که این اشاره به سوراخ بودن تیوپ دارد.
2- پایین آمدن فشار آب: اگر به صورت ناگهانی فشار افت کند و پایین بیاید باید تیوپ آن مورد بررسی قرار گیرد زیرا ممکن است خرابی از سمت تیوپ باشد.
3- ایجاد صدا های غیر عادی از سمت منبع: اگر صدایی مانند نشتی آب یا خالی شدن باد از آن میشنوید باید نسبت به تعویض تیوپ توجه داشته باشید.
اگر تمام این موارد گفته شده درباره تیوپ شما صدق میکرد پس باید طبق مراحل زیر نسبت به تعویض آن اقدام کنید:
اول: ابتدا جریان آب و برق ورودی به منبع و پمپ را قطع کنید و شیر اصلی را ببندید.
دوم: آب درون منبع تحت فشار را به طور کامل تخلیه کنید که این کار با استفاده از شیر تخلیه منبع انجام میشود.
سوم: هوای داخل آن را به وسیله شیر سوزنی و فشار دادن پین تخلیه کنید.
چهارم: با باز کردن پیچ های متصل به تیوپ آن را جدا کرده و از منبع خارج کنید.
نکته: بعد از خارج کردن تیوپ اگر مشکل از بدنه داخلی منبع بود آن را سمباده بکشید که باعث سوراخ شدن تیوپ جدید نشود.
پنجم: تیوپ جدید را وصل کرده و پیچ های آن را محکم کنید. برای راحتی کار میتوانید آن را مانند لباس فشرده کنید.
نکته: دقت داشته باشید که فلنج ها کاملا لبه تیوپ را گرفته باشند تا آب بندی شود.
ششم: تیوپ را با استفاده فشار سنج باد کنید و توجه داشته باشید که فشار اولیه باید حدود ۰٫۱۴ بار یا حداکثر ۱۰ درصد کمتر از فشار استارت پمپ منزل شما باشد. برای این کار شما میتوانید فشار سنج را به شیر تنظیم فشار متصل کنید و بعد با پیچ تنظیم فشار آن را تنظیم کنید.
نکته: قبل از باز کردن شیر اصلی تمامی درزها را با استفاده از نوار تفلون پوشانده و آب بندی کنید.
هفتم: شیر تخلیه را ببندید و منبع را دوباره به آب وصل کرده و آن را پر کنید.
تعمیر تیوپ منبع تحت فشار
پیشنهاد میشود به جای تعمیر تیوپ و پرداخت هزینه دوباره به جای آن تعویض کنید زیرا با وجود تعمیر ممکن است تیوپ به طور کامل درست نشود و سبب ایجاد خرابی های دیگر شود.
آدرس :
تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4
شماره تماس :