پمپ فشار قوی

در بعضی از موارد نیاز است آب مصرفی با فشار بسیار بالا پمپاژ شود یا ارتفاع سیال پمپاژ شده بالا باشد. مثلا در زمین های کشاورزی‚ باغ ها و یا در صنعت های بزرگ و مخصوصا در سیستم های آتش نشانی و اطفا حریق که نیاز به پمپاژ بالای آب دارد. در چنین مواقعی راه حل ما استفاده از پمپ فشار قوی میباشد که زیر دسته پمپ سانتریفیوژ هستند و در کل جزو پمپ صنعتی است. این پمپ ها به صورت طبقاتی روی هم سوار شده و پروانه های آن با قطر های متفاوت میباشد. 

پمپ فشار قوی قابلیت انتقال سیالات با غلظت بالا و در عین حال با فشار بالا را دارا میباشد. نام های دیگر این پمپ‚ پمپ جابجایی مثبت و پمپ گریز از مرکز است. در این پمپ ها دو عدد بلبرینگ وجود دارد که در دو طرف پره ها قرار دارد و نیرو های محوری و شعاعی وارده بر شفت را خنثی میکند. 

پمپ های فشار قوی در انواع مختلف وجود دارد که از جمله آن : پمپ سانتریفیوژ فشار قوی‚ پمپ ترکیبی‚ پمپ دیافراگمیپمپ پیستونی و پمپ پلانجری میباشد. که دسته بندی حالت کلی این پمپ ها به شرح زیر است:

پمپ پیستونی : این پمپ به صورت رفت و برگشتی کار میکند و فشار آن حدودا از 100 تا 1000 بار میباشد که به همین واسطه در صنعت هایی مانند نفت و گاز‚ شیمیایی و پتروشیمی‚ خودرو سازی و ... مورد استفاده قرار میگیرد. از انواع مختلف این پمپ را میتوان گفت که شامل : پمپ پیستونی بالابر یا شیفت‚ پمپ پیستونی قدرتی‚ پمپ پیستونی محوری و پمپ پیستونی شعاعی میباشد و از لحاظ کاربری به دسته های مختلف : پمپاژ آب‚ سمپاش و کارواش صنعتی یا خانگی تقسیم میشود. عموما جنس این نوع پمپ از برنج ‚ آلومینیوم و سرامیک میباشد.

پمپ پلانجری : همانطور که گفته شد این پمپ جزو دسته پمپ های جابجایی مثبت میباشد که اغلب به شکل استوانه ای طراحی شده اند پلانجر در این پمپ ها به صورت رفت و برگشتی در داخل سیلندر حرکت کرده و باعث مکش میشود و پس از آن نیرو را انتقال میدهد. پمپ پلانجری در 4 مدل مختلف عرضه میشود که شامل: سیمپلکس‚ دوبلکس‚ تریپلکس و مالتی پلکس میباشد که از بین این ها پمپ پلانجری مالتی پلکس قدرتمند تر از بقیه است. از این پمپ در مواردی مانند : تزریق مواد شیمیایی‚ تست هیدراستاتیکی‚ تزریق مواد شیمیایی و انتقال و جابجایی سوخت و صنایع نفت، گاز، آب و فاضلاب استفاده می شود.

پمپ دیافراگمی : کارکرد پمپ دیافراگمی به این صورت است که با هوای فشرده ای که در قسمت لاستیکی این پمپ قرار دارد و حرکت رفت و برگشتی آن انتقال سیال را انجام میدهد و باعث میشود نیرو انتقال یابد. یکی از مزایا مهم آن وزن سبک آن است که میشود به صورت پرتابل از آن استفاده کرد. 

از جمله مشخصاتی که در این پمپ ها وجود دارند و باید به آنها توجه کرد این است که : قطر و تعداد پروانه ها‚ سرعت روتور ( که برحسب دور بر دقیقه میباشد ) و تعداد طبقاتی که در آن بکار رفته است. نام مدل پمپ فشار قوی‚ WKL میباشد که معروف ترین برند آن در ایران پمپیران است. بیشترین هدی که این پمپ ها دارد تا ارتفاع 310 متری میباشد.

کاربرد پمپ فشار قوی

همانطور که گفته شد این پمپ ها ارتفاع زیادی دارند از همین رو برای آبرسانی در صنعت های کوچک و بزرگ بسیار مناسب اند به غیر آن از این پمپ در مواردی مانند : سیستم آبیاری‚ بوستر پمپ ها‚ استخر های خانگی بزرگ یا عمومی‚ بوستر پمپ آتش نشانی استفاده میشود.

سخن آخر

پمپ فشار قوی یکی از پمپ های پرکاربرد در صنایع، کشاورزی و تاسیسات مختلف می باشد. این دستگاه نیز مانند سایر پمپ ها وظیفه پمپاژ سیال را از نقطه ای به نقطه دیگر بر عهده دارد، اما پمپ فشار قوی همانطور که مشاهده می کنید قابلیت انتقال سیال به ارتفاعات بالاتر را دارد و در کاربردهایی که چنین نیازی وجود دارد، پیشرفت محسوب می شود. پمپ های فشار قوی عموماً از نوع گریز از مرکز هستند که تفاوت اصلی آنها با سایر پمپ های گریز از مرکز وجود چند پروانه به صورت سری و داشتن یک دیفیوزر به جای محفظه مارپیچی است. در واقع پمپ فشار قوی گریز از مرکز نوعی پمپ زمینی است. علاوه بر نوع گریز از مرکز، پمپ های رفت و برگشتی مانند پیستونی نیز پمپ های فشار قوی هستند، به این معنی که می توانند سیالات را با ویسکوزیته بالا انتقال دهند.

 

 

:درباره ما

فروشگاه ایران صنیع عرضه کننده پمپ های خانگی - پمپ های صنعتی - الکترو موتور های صنعتی و الکترو گیربکس ¸ هم به صورت اینترنتی و هم به صورت حضوری میباشد. این فروشگاه از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و تا به امروز در همین حوضه فعال بوده است

              

            

آدرس :

تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4

شماره تماس :

021-33976078

09124807980

09127635489

 

https://sanat.ir/59207

موقعیت مکانی فروشگاه ایران صنیع