بوستر پمپ

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ به مجموعه ای میگویند که متشکل از : پمپ (که میتواند یک یا چند عدد باشد)‚ تابلو برق کلکتورها و اتصالات‚ منبع تحت فشار‚ سنسور یا سوئیچ فشار‚ لرزه گیر و شاسی میباشد. یکی از وظایف آن این است که فشار مصرفی آب لوله ها را تنظیم میکند که همین سبب میشود از آسیب رساندن به لوله ها و شیر های آب که ممکن است براثر نواسانات یا قطعی آب اتفاق بی افتد جلوگیری کند.

 

پمپی که در بوستر پمپ ها استفاده میشود میتواند پمپ سانتریفیوژ ‚ پمپ جتی و پمپ دیافراگمی باشد.

پمپ های بوستر پمپ

تابلو برق شامل انواع کنترل گر ها‚ کنداکتوراینورتراستارتر و PLC میباشد و وظیفه کنترل و تغذیه آن را به عهده دارد.

تابلو برق بوستر پمپ

کلکتورها یک سری تیوپ ها یا لوله هایی هستند که خروجی و ورودی پمپ ها را به صورت یکنواخت جمع کرده تا به طور مستقیم از پمپ ورودی یا خروجی دریافت نشود. 

کلکتور بوستر پمپ

منبع تحت فشار منبعی است که با ست کنترلی که دارد خاموش و روشن شدن پمپ به صورت خودکار انجام شده و مانع از آسیب زدن به پمپ اصلی میشود. منبع تحت فشاری که در بوستر پمپ استفاده میشود میتواند ساده یا درجه دار باشد.

منیع تحت فشار بوستر پمپ

همچنین بخوانید: درباره منبع تحت فشار

سوئیچ فشار وظیفه کنترل فشار را دارد و قابل تنظیم رو یک فشار خاص است که وقتی بالاتر از حد آن برود دستگاه خاموش شده و برعکس آن اگر اتفاق بی افتد دستگاه روشن میشود.

سوئیچ فشار بوستر پمپ

لرزه گیر وظیفه این را دارد که از انتقال ارتعاش های بوجود آمده به شبکه لوله کشی جلوگیری کند. بهترین جای نصب آن در ورودی و خروجی پمپ ها است. 

لرزه گیر بوستر پمپ

کاربرد بوستر پمپ

به خاطر اینکه در این دستگاه از چند پمپ استفاده میشود قدرت آن زیاد شده و برای همین در تمامی صنایع مورد استفاده میباشد به غیر از آن در مکان های دیگری که نیازمند فشار بالا و قوی آب هست مانند : مراکز اداری‚ مراکز خرید و تفریحی‚ مدارس و... استفاده میشود. همچنین در صنعت کشاورزی مثل آبیاری محصولات به صورت قطره ای یا بارانی و آبیاری مزارع مورد استفاده قرار میگیرد.

لازم به ذکر است که بوستر پمپ از لحاظ کاربری به دو نوع تقسیم میشود : 

    بوستر پمپ آبرسانی: این بوستر از دو پمپ تشکیل شده که از این بوستر پمپ در مواردی که فشار آب کم داشته باشیم و کار به صورتی باشد که همواره به آب نیاز داشته باشیم این دستگاه میتواند در این  مورد به ما کمک کند و فشار و حد مصرف را کنترل کند. این بوستر پمپ حاوی یک شیر تخلیه میباشد تا با استفاده از آن بتوان تغییراتی که ناگهانی پیش می آیند تمام سیستم را تخلیه کند تا به موتور و سایر اجزا صدمه ای نزند.

بوستر پمپ آبرسانی

   بوستر پمپ آتش نشانی: کاربرد اصلی این بوستر در سیستم های اطفا حریق که آن هم به خاطر تامین فشار زیاد آن است به همین دلیل از این محصول میتوان به عنوان پشتیان پمپ اصلی استفاده کرد. از دیگر موارد مصرفی آن میتوان به استفاده در مراکز خرید‚ بیمارستان‚ هتل ها و کارخانه ها اشاره کرد. بوستر پمپ های آتش نشانی تا ارتفاع 23 متر را پشتیبانی کرده و از موتور دیزلی تشکیل شده است. 

بوستر پمپ آتش نشانی

جوکی پمپ در بوستر پمپ آتش نشانی: جهت عملکرد بهتر پمپ ها از وسیله ای به نام جوکی پمپ استفاده میشود. فشار این پمپ های کوچک برابر با پمپ اصلی است اما دبی کمتری دارد. کارکرد آن به این شکل است که در صورت نشتی و مصرف کم وارد مدار شده و وقتی نیاز به دبی بیشتر باشد پمپ اصلی کار را شروع میکند.

جوکی پمپ بوستر پمپ آتشنشانی

هرکدام از این بوستر پمپ ها دارای دو دسته دور متغیر و دور ثابت میباشد:

بوستر پمپ دور متغیر: در بوستر پمپ های دور متغیر به دلیل داشتن اینورتر امکان این فراهم است که سرعت گردش پمپ قابل تنظیم باشد که همین موضوع سبب شده در مصرف برق صرفه جویی شود و هزینه نگهداری آن کمتر باشد.همچنین با استارت و راه اندازی نرمی که دارد از لرزش آن کاسته شده و باعث طول عمر زیاد آن میشود. این مدل از بوستر پمپ قابلیت این را دارد میزان دبی و فشار را تنظیم کند که این اتفاق براساس تغییر سرعت الکتروموتور صورت میگیرد.

بوستر پمپ دور ثابت: روی این دستگاه پرشرسوئیچ نصب شده که باعث شده به پمپ ها فرمان بدهد که بر اساس نیاز کار بکنند. در این بوستر پمپ ها‚ پمپ هایی که روی آن نصب هستند با یکدیگر 0.5 بار اختلاف فشار دارند که در این حالت دبی و فشار در مدار بوستر پمپ بهترین حالت باشد. 

تفاوت بوستر پمپ دور متغیر با بوستر پمپ دور ثابت: 

بخش های دیگر بوستر پمپ:

اجزا اصلی آن در قبل گفته شد به جز آن بخش های دیگری نیز دارد که در زیر معرفی شده است:

مانومتر: این وسیله وظیفه این را دارد که فشار روی پمپ‚ فشار ورودی و خروجی را راه اندازی کند.

صافی: برای اینکه از ورود ذرات جامد در سیال به درون پمپ جلوگیری گردد صافی نصب شده تا این ذرات را از خود عبور ندهد.

اتصالات: نوع اتصالاتی که در بوستر پمپ ها استفاده میشود از نوع فلنچ جوشی دنده ای میباشد.

فلومتر: این وسیله در سیستم اطفا حریق حتما باید نصب باشد تا آب در مخزن همیشه کنترل گردد و خالی نشود.

ساختار بوستر پمپ

:درباره ما

فروشگاه ایران صنیع عرضه کننده پمپ های خانگی - پمپ های صنعتی - الکترو موتور های صنعتی و الکترو گیربکس ¸ هم به صورت اینترنتی و هم به صورت حضوری میباشد. این فروشگاه از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و تا به امروز در همین حوضه فعال بوده است

              

            

آدرس :

تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4

شماره تماس :

021-33976078

09124807980

09127635489

 

https://sanat.ir/59207

موقعیت مکانی فروشگاه ایران صنیع