تعریف دروگر: دروگر دستگاهی است که همانند تراکتور در برداشت محصول به ما کمک میکند که در انواع زمین ها چه شیب دار و چه مسطح میتواند کار کند. از لحاظ نوع برداشت محصول دروگر ها به چند دسته دروگر گندم چین‚ دروگر چمن‚ دروگر یونجه و دروگر برنج تقسیم میشود همچنین در کنار این ها محصولاتی مانند جو‚ ذرت و کنجد را میتواند درو کند. تفاوت تراکتور با دروگر در این است که دروگر ها در زمین های ناهموار یا مکان هایی که دسترسی تراکتور به آن سخت است را میتواند درو کند. در بسیاری از موارد همراه دروگر یک بافه بند هم داده میشود که با استفاده از آن میتوانید محصولات را دسته بندی کنید.
انواع دروگر: دروگر ها در انواع مختلفی موجود هستند که در ابتدا باید گفت از لحاظ شکل و مدل به سه دسته تقسیم میشوند:
دروگر شانه ای: این دسته از دروگر که اکثرا روی تراکتور نصب میشوند‚ دارای تیغه های به شکل شانه هستند و تیغه ها به صورت رفت وبرگشتی در حال حرکت اند و با لغزشی که دارند برش را انجام میدهد این مدل را میتوان جزو مدل کلاسیک و قدیمی دروگر نام برد. البته همین مدل هم به چند مدل دیگر دسته بندی میشود که در زیر نام برده شده است:
دروگر شانه ای کششی‚ دروگر شانه ای وسط سوار‚ دروگر شانه ای نیمه سوار و دروگر شانه ای عقب سوار. تفاوت میان آنها در نحوه نصب به تراکتور میباشد مثلا در بعضی از موارد در عقب تراکتور یا سمت راست تراکتور نصب میشود.
دروگر خود گردان: در این مدل برخلاف مدل قبل روی تراکتور نصب نمیشود و خودش به صورت مستقل کار را انجام میدهد. به علت داشتن توان در قسمت موتور قابلیت این را دارد که به تیغه ها نیرو وارد کند و باعث چرخش و حرکت آنها شود. این دروگر ها از لحاظ تعداد چرخ یا شکل ساختاری آن به چند دسته تقسیم میشود:
دروگر دو چرخ : اغلب برای زمین های دارای مساحت کم استفاده میشود.
دروگر سه چرخ یا دروگر چهار چرخ: استفاده این مدل از دروگر در زمین هایی است که امکان استفاده از تراکتور امکان پذیر نباشد.
دروگر صندلی دار: در این مدل برای راحتی مصرف کننده صندلی طراحی شده که به آسانی عملیات درو را انجام دهد.
دروگر دوار: همانند اسمش تیغه های آن به صورت چرخشی عمل میکند و در چند مدل ارائه میشود:
دروگر دوار بشقابی: دراین مدل تیغه به صورت دایره ای روی صفحه ای نصب شده و عمل برش را به صورت حرکت دورانی انجام میدهد. البته این مدل را میتوانید در سمت راست تراکتور نصب کنید. طبق نظر برخی از کاربران گفته شده که به علت سرعت بالا در این دروگر بهتر است برای درو یونجه استفاده نشود زیرا ممکن است باعث پودر شدن آن شود.
دروگر دوار استوانه ای: این مدل هم مانند قبلی بوده با این تفاوت که به علت داشتن 2 یا 3 بشقاب که پهن میباشند سرعت کمتری دارند.
دروگر دوار عمودی: در این مدل که نام دیگر آن چکشی نیز میباشد شکل ساختاری تیغه آن به صورت سرکج بوده و به صورت زیگزاگی میباشند.
حال باید گفت که انواع دروگر ها از نظر سوخت باهم تفاوت دارند و میتوانند بنزینی یا دیزلی تقسیم شوند که مدل بنزینی از سوخت بنزین و در زمین های برنج جو و گندم استفاده میشود و مدل دیزلی با سوخت گازوئیل کار کرده و بیشتر در زمین های بزرگ زراعی کاربرد دارد.
معروف ترین برند موجود در میان دروگر ها برند BCS میباشد که تمامی مدل های آن دارای شانه بلند و کوتاه و دنده جلو و عقب میباشند که از شانه بلند برای کشت آبی و از شانه کوتاه برای کشت دیمی مورد استفاده قرار میگیرد. از مزایا این دستگاه میتوان مواردی مانند: امکان تنظیم سرعت برش و ضربه گیر که ارتعاشات بوجود آورده را کم میکند نام برد. همچنین قدرت بالایی که محصولات BCS دارند باعث شده در زمان صرفه جویی شود و کارایی بیشتری داشته باشند. در فروشگاه ما از این برند دو مدل دروگر گندم چین چهار چرخ BCS و دروگر گندم چین سه چرخ BCS موجود میباشد که برای دیدن مشخصات فنی آن ها روی عبارت مورد نظر کلیک کنید.
تعریف چمن زن: از دستگاه چمن زن برای کوتاه کردن چمن یا هرس کردن چمن ها در ارتفاع دلخواه و مورد نظر استفاده میشود. معمولا در این ماشین ها پشت آن سبد یا کیسه ای قرار دارد که چمن های زده شده در آن جمع میشوند.
چمن زن ها در انواع مختلفی تولید میشوند مانند:
چمن زن بنزینی یا چمن زن موتوری: این مدل از چمن زن دارای گیربکس و موتور پر قدرت است که سوخت آن از بنزین میباشد. بنزینی بودن این دستگاه باعث مزیت آن بوده و برای همین در زمین های بزرگ و در هر مکان میتوان از آن استفاده کرد. البته این دسته به دو مدل حرفه ای و معمولی نیز تقسیم میشود که در مدل حرفه ای ماشین چمن زنی قابلیت این را دارد که خودش حرکت کند اما در نوع معمولی دستگاه چمن زن را باید با هل دادن آن هدایت کرد. در بعضی از این دستگاه ها تیغه ها از نوع دوبل میباشد که عمل برش را با دقت بیشتری انجام میدهد.
چمن زن برقی: در این نوع از چمن زن دو مدل وجود دارد یکی چمن زنی که با باطری کار میکند و به اصطلاح چمن زن شارژی است و یا با برق شهری کار میکند. در مقایسه با مدل بنزینی معایب و مزایایی دارد که یکی از عیب های چمن زن برقی این است که بخاطر وصل شدن به برق ممکن است محدودیت هایی ایجاد کند ولی در مقابل مزایا آن وزن پایین و سبک است که جابجایی را برای کاربر راحت تر کرده است.
چمن زن دستی: این مدل از مدل های ابتدایی دستگاه چمن زن میباشد که از طراحی ساده ساخته شده و بر خلاف مدل های دیگر فاقد موتور میباشد. کارکرد این دستگاه به این صورت است که کاربر با هلی که می دهد چمن زن حرکت کرده و تیغه های آن به صورت خودکار میچرخد. این مدل برای استفاده در فضاهای کوچک بسیار توصیه میشود چرا که در زمین های بزرگ وقت بیشتری را گرفته و باعث خستگی میشود. به علت نداشتن موتور‚ قیمت بسیار کمتری در مقایسه با دیگر ماشین های چمن زن دارد و آلودگی صوتی هم ایجاد نمیکند.
چمن زن تراکتوری: اگر مساحت فضای سبز شما زیاد باشد مانند زمین های ورزشی استفاده از چمن زن مدل تراکتوری توصیه میشود چرا که موتور آن قدرت بیشتری دارد و نوع سوخت مصرفی آن بنزین میباشد. برای شباهت آن با تراکتور نام آن را بر همین اساس گذاشته اند. در طراحی این دستگاه صندلی قرار داده اند که دیگر نیازی نباشد راه بروید و با سوار شدن بر آن میتوانید راحت تر چمن ها را هرس کنید.
تفاوت چمن زن با دروگر در چیست؟ تفاوت این دو باهم در این است که در چمن زن چمن ها کاملا خرد شده اما در دروگر بسته به ارتفاعی که تنظیم شده علف یا محصول مورد نظر را برداشت میکند.
تفاوت میان چمن زن با علف زن : تفاوت اصلی آن نوع محصولی است که برش میدهد از علف زن برای بریدن شاخه های نازک یا علف هرز و گیاهان استفاده میشود. تفاوت دیگر آن در شکل ظاهری آن است که به طور اساسی باهم فرق دارند و همینطور تیغه های آن نیز با یکدیگر متفاوت است.
نحوه انتخاب چمن زن مناسب : یکی از عوامل مهم در انتخاب دستگاه چمن زن مساحت زمین مورد نظر است در نتیجه نوع موتوری هم که برای این زمین در نظر گرفته میشود نیز مهم است. یکی دیگر از این عوامل توان جسمی شما است که اگر قرار است مدت زیادی از چمن استفاده کنید بهتر است مدل گیربکسی آن را تهیه کنید تا نیاز به هل دادن مداوم نداشته باشد.
و در آخر برندهای خوب برای یک دستگاه چمن زنی عبارت اند از: چمن زن برند Golf ‚ چمن زن برند GGP و چمن زن برند Stiga میباشد که در نوع چمن زن موتوری یا بنزینی و چمن زن برقی قابل ارائه میباشد. موجودی های فروشگاه ما در جدول زیر قرار داده شده است:
آدرس :
تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4
شماره تماس :