اگر بخواهیم تعریف کلی از گیربکس را بدانیم باید بگویم که یکی از بخش های مهم قطعات صنعتی که امروزه استفاده میشود است. کارایی گیربکس به این صورت است که یک وسیله مکانیکی که وظیفه آن انتقال نیرو از یک محور به محور دیگری است البته این کاربرد در ماشین های صنعتی اتفاق می افتد و میتوان گفت که یکی از بخش های ماشین صنعتی است که روی آن نصب میشود. وظیفه ای که گیربکس در این ماشین آلات دارند این است که سرعت و گشتاوری که در ماشین ها رخ میدهد را کنترل کند و یا آن را تنظیم کند. این کنترل به این شیوه تنظیم میشود که وقتی سرعت زیاد شود گشتاور کم شده و عکس آن که وقتی سرعت کم شود گشتاور افزایش می یابد.
کاربردهای گیربکس
همانطور که گفته شد از این دستگاه در ماشین آلات صنعتی استفاده میشود که به همین منظور در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد از جمله صنایع مورد نظر میتوان به : صنایع غذایی و دارویی‚ صنایع شیمیایی‚ دفاعی‚ نفت و گاز‚ تجهیزات کشاورزی‚ معادن‚ پتروشیمی و ... اشاره کرد.
انواع گیربکس صنعتی
به طور کلی گیربکس ها از لحاظ تغییر سرعت و گشتاور به دو دسته اولیه تقسیم میشوند:گیربکس کاهنده و گیربکس افزاینده
گیربکس کاهنده: این دسته از گیربکس پر کاربرد تر از گیربکس افزاینده است که شیوه کارکرد آن به صورت کم شدن و تامین کردن دور ورودی‚ گشتاور آن را زیاد میکند و درکل سرعت کم ولی در عین حال قدرت بالا را دارا میباشد همچنین محل جای گیری آن بین محرک و متحرک است. کاربرد های این گیربکس بیشتر در صنایع کوچک یا بزرگ و لوازم های خانگی میباشد.
گیربکس افزاینده صنعتی: گیربکس های افزاینده برخلاف قبلی دور ورودی را زیاد میکند که در این حال سرعت بیشتر اما قدرت کمترمیشود. اما محل نصب آن همانند گیربکس کاهنده است و دربین محرک و متحرک قرار میگیرد. کاربرد های این گیربکس در مواردی مانند صنایع نیروگاهی یا پالایشگاهی و توربین های بادی میباشد.
حال باید گفت که گیربکس های کاهنده شامل زیر مجموعه میباشند که بر اساس نوع موتور و جایگیری دنده ها به چند مدل تقسیم میشوند:
گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم: هلیکال به معنی مارپیچ میباشد از همین رو بر اساس شکل مارپیچی بودن دنده ها نام این گیربکس را هلیکال گذاشته اند. به دلیل اینکه نحوه کارکرد آن که به صورت کم کردن دور و افزایش گشتاوراست‚ جزو دسته کاهنده قرار میگیرد همچنین نحوه قرار گیری دنده هابه صورت مورب با شفت میباشد. حال در اینجا باید گفت که گیربکس هلیکال برند SEW در سری های مختلفی تولید میشود که تفاوت آن ها در نوع و قطر شافت خروجی میباشد این سری ها از نوع سری R و در دو نوع RX‚ RF قرار گرفته و بر این اساس به 5 نوع کلی تقسیم بندی میشوند: شافت دار‚ شافت فلنج دار‚ شافت دار فاضلابی‚ شافت آلومینیومی‚ شافت دار چدنی. همچنین میزان قطر خروجی آن از 20 میلی متر تا 125 میلی متر موجود میباشد.
کاربرد این گیربکس بیشتر در کارخانه ها از جمله: تولیدی سیمان‚ سنگ شکن و در صنایعی مثل: تولید پلاستیک و لاستیک قرار میگیرد.
مزایا گیربکس هلیکال: نویز و ارتعاشات کمتر‚ تولید صدای کمتر‚ بازدهی بالا‚ انتقال گشتاور مناسب‚کنترل محدود کردن میزان گشتاور خروجی‚ قدرت بالا و در آخر مهم ترین آن این گیربکس نسبت به مدل های دیگر تولید نیروهای محوری نمیکند.
گیربکس آویز یا شافت موازی: این گیربکس را میتوان زیر دسته گیربکس هلیکال معرفی کرد زیرا معمولا از همان چرخ دنده ها استفاده میشود اما تفاوت بین آنها ساختار چند محوری که به صورت موازی در گیربکس آویز قرار گرفته است میباشد. گیربکس آویز برند SEW در سری های مختلف تولید شده است که سری F هستن و مدل های آن شامل: FHF‚FH‚FAF‚FA‚F وFF میباشد.
کاربرد گیربکس آویز: جرثقیل ها‚ دستگاه های میکسر‚ جداساز و کمپرسورو به عنوان گیربکس نوار نقاله‚ گیربکس آسیاب و در صنعت های شیمیایی‚ فولاد و سیمان استفاده کرد.
مزایا گیربکس آویز: گشتاور بالا‚ کارکرد به طور مداوم‚ دارای ظرفیت حرارتی بالا به دلیل وجود حجم بالا روغن‚ طول عمر زیاد‚ بالا بودن نسبت های تبدیل.
گیربکس حلزونی: یکی از پر استفاده ترین و میشه گفت محبوب ترین نوع گیربکس حلزونی میباشد. ساختار این گیربکس به این صورت است که از یک ماردون مارپیچ که با یک چرخ دنده که دندانه های آن نسبتا کمی زاویه دار و خمیده هستند تشکیل شده است. کارکرد آن اینطور است که سرعت را کاهش داده و گشتاور را افزایش میدهد و این گشتاور تولید شده 90 درجه چرخش دارد. گیربکس حلزونی SEW در سری های مختلف از نوع S تولید شده که انواع آن: SAF‚S‚ SF‚SA‚SH و SHF که شامل : شافت دار‚ شافت بغل فلنج دار‚ هالو‚ هالو فلنج دار‚ هالو بنفیکس و هالو بنفیکس فلنج دار میباشد.
مزایا گیربکس حلزونی: کارکرد نرم‚ قابلیت نصب در 8 حالت‚استقامت بالا در برابر استهلاک‚برگشت پذیری کم‚ شافت مارپیچ از جنس فولاد‚ دنده جنس برنجی و استفاده در فضاهای کم یا کوچک.
کاربردهای گیربکس حلزونی: استفاده در آسانسور ها یا بالابر ها‚ در خطوط انتقال در صنعت کاشی و سرامیک و صنایع مواد غذایی
ساختار گیربکس حلزونی:
گیربکس کرانویل پینیون: این مدل از گیربکس را میتوان ترکیبی از هلیکال و حلزونی دانست زیرا چرخ دنده های آن مانند هلیکال و چرخش گشتاور 90 درجه ای آن مانند حلزونی است. دو نوع چرخ دنده در این دستگاه بکار رفته شده که نام های آن کرانویل و پینیون است و شکل مخروطی با دندانه های ساده دارند و زاویه بین این چرخ دنده ها 90 درجه است. این دستگاه از اجزاهایی مانند: چرخ دنده‚ پوسته‚ کاسه نمد‚ محور ورودی و خروجی و یاتاقان تشکیل شده است. گیربکس کرانویل پینیون برند SEW در چند سری KH‚ KHF‚ KA‚ KAF‚ K و KF عرضه میشود که مدل های آن براساس: شافت بغل‚ شافت بغل فلنج دار‚ هالو‚ هالو فلنج دار‚ بنفیکس و بنفیکس فلنج دارمیباشد.
مزایا گیربکس کرانویل پینیون: گشتاور بالا‚ لرزش و صدای تولیدی کم‚ جنس بدنه چدنی‚ طول عمر بالا‚ قدرت بالا و بهره وری 90 درصدی.
کاربرد گیربکس کرانویل پینیون: مورد استفاده در صنایع مختلف از جمله صنعت های : مس و فولاد‚ غذایی و دارویی‚ دریایی‚ نفت و گاز و به عنوان گیربکس نورد‚ نوار نقاله و ... استفاده میشود.
گیربکس خورشیدی: ساختار این دستگاه گیربکس از ارتباط میان خورشید و سیاره های اطرافش الهام گرفته شده به این صورت که چرخ دنده ای در وسط قرار گرفته و سه چرخ دنده که شکل آن به خورشید شبیه است دور آن قرار دارد که البته این چهار چرخ دنده روی یک چرخ دنده اصلی قرار گرفته است که حرکت آن سبب تولید و افزایش گشتاور میشود.محور چرخ دنده ها هرکدام میتوانند بعنوان محور ورودی یا خروجی مورد استفاده قرار بگیرند. اگر میخواهید گیربکسی تهیه کنید که قابلیت استفاده در دور و توان بالا داشته باشد میتوانید گیربکس خورشیدی را انتخاب کنید‚ چرا که این گیربکس قابلیت استفاده بین 0.5 تا 800 دور در دقیقه را دارا میباشد.
مزایا: جلوگیری از لغزش‚توزیع بار روی چند چرخ دنده به صورت همزمان‚ راندمان 98 درصدی و گشتاور بالا.
کاربرد گیربکس خورشیدی: همانند دیگر گیربکس هایی که نام بردیم این گیربکس هم در صنعت های مختلف بکار گرفته میشود مانند: صنایع غذایی‚ صنعت کشاورزی‚ صنایع شیمیایی و... میباشد.
شکل ساختار گیربکس خورشیدی:
گیربکس دور متغیر: این مدل از گیربکس همانطور که از نامش پیداست قابلیت این را دارد که تعداد دور آن را تنظیم نمود در این صورت اگر در موقعیتی خواستید گیربکسی داشته باشید که در زمان های مختلف بتوانید تعداد دور آن را( بسته به کاری نیاز دارید) تغییر دهید انتخاب این دستگاه پیشنهاد میشود. با این دستگاه دیگر نیازی نیست که دستگاه اینورتر جدا برای گیربکس خود تهیه کنید فقط باید دقت داشته باشید که مدلی را انتخاب کنید که تعداد دور مورد نظر شمارا داشته باشد.
امکانات و مزایا: کاهش دور خروجی از 0.9 الی 0.1‚ انعطاف و سازگاری بسیار بالا‚ نصب آسان‚ مقاومت بالا در مقابل سایش‚ طول عمر زیاد‚ جنس دنده ها از فولاد.
انتخاب گیربکس
انتخاب مدل گیربکس برای ماشین انتخابی میتواند کار سختی باشد چرا که انواع و مدل های مختلفی از این محصول موجود میباشد اما در ادامه چند نکته که در انتخاب آن باید توجه داشته باشید بیان میشود تا خرید راحت تری داشته باشید.
توان های ورودی و خروجی
ضریب کار
دورها
محرک ها
سرعت ورودی و خروجی
ضریب کار
تعداد استارت در ساعت
همه این ها عواملی است که در هنگام خرید گیربکس باید به آن توجه داشته باشید حال اگر باز هم سوالی داشتید میتوانید با راه های ارتباطی داده تماس بگیرید تا همکاران ما به شما کمک کنند.
همچنین بخوانید: انتخاب گیربکس مناسب
خرید گیربکس صنعتی
شما میتوانید برای خرید اینترنتی گیربکس از فروشگاه ما اقدام کنید به همین منظور برای بازدید از گیربکس ها میتوانید روی عبارت موتور گیربکس صنعتی کلیک کنید.
برند های معروف گیربکس
از بهترین برند ها برای گیربکس میتوان به : گیربکس اس ای دابلیو SEW ‚ گیربکس بونفیلیولی Bonfiglioli‚ گیربکس موتوواریو Motovario‚ گیربکس ایلماز Yilmaz اشاره کرد که از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
همچنین ببینید: معرفی گیربکس های SEW
آدرس :
تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4
شماره تماس :