الکترو موتور چیست و کاربرد های آن

درباره الکتروموتور:

در ابتدا باید گفت این دستگاه توسط تسلا در بازه زمانی 1883 تا 1888 توانست آن را اختراع کند که انقلابی صنعتی رخ داد چرا که بعد از آن محصولاتی با این موتور تولید شدند که به نیاز های انسان کمک های شایانی کرد. نحوه کارکرد و تعریف اینکه الکتروموتور چیست؟ میتوان گفت تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی است که با استفاده از یک میدان مغناطیسی دوار اتفاق می افتد. اما باید توجه داشت که دستگاهی نیز وجود دارد که عکس اینکار را انجام میدهد و نام آن ژنراتور الکتریکی است. پس تفاوت الکتروموتور با ژنراتور در همین است.

 

الکتروموتور

انواع الکتروموتور

همانطور که میدانید الکتروموتور ها در مدل های مختلفی وجود دارد که در اول تفاوت بین آن ها سه مدل AC و DC و موتورهای خاص دسته بندی میشوند که هر کدام زیر مجموعه خود را دارد. البته در مواردی دیگر میتوان به الکتروموتور پله ای‚ خطی‚ تکفاز و سه فاز هم اشاره کرد که در ادامه به آن ها هم میپردازیم.

الکتروموتور AC : برای این مدل از الکتروموتور باید گفت که با برق AC کار میکند و درکل برای تولید و تامین انرژی دستگاه های دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. از مزایا هایی که این مدل دستگاه دارد میتوان مواردی مانند: هزینه کم و اقتصادی در عوض کارکرد بالا‚ امکان تغییر دادن سرعت آن‚ قدرت بالا در ضریب آن نام برد. در کل به این دسته از الکتروموتور‚ موتور القایی یا موتور با جریان متناوب گفته میشود. زیر مجموعه این دسته از موتور ها به الکتروموتور تک خازن و الکتروموتور دو خازن تقسیم میشود. نوع دیگر آن الکتروموتور سه فاز هست که پر استفاده ترین در این مدل میباشد که از محبوبیت زیادی هم برخوردار است. 

  تعریف و کاربرد الکتروموتور تکفاز: نام دیگر آن الکتروموتور کسری میباشد که با منبع تکفاز کار میکند و همچنین در مواردی مثل لوازم خانگی که در دسته کم    مصرف قرار میگیرد کاربرد دارد.

  تعریف و کاربرد الکتروموتور سه فاز: این موتور الکتریکی متشکل از استاتور و روتور است که سیم پیچی آن را تشکیل داده و همچنین از منبع سه فاز تغذیه میکند. از این موتور برای تجهیزات که گشتاور بالا برای شروع میخواهد استفاده میشود.

ساختار کلی الکتروموتور AC به شکل زیر است:

الکتروموتور AC

الکتروموتور DC: برخلاف مدل قبلی این موتور با اتصال به جریان اصلی برق کار میکند و میتوان گفت این مدل پراستفاده ترازقبلی میباشد چراکه در مواردی مانند صنایع مختلف( کشاورزی‚ خودروسازی‚ نساجی و.. ) و کمپرسورهای الکتریکی‚ درب های اتومات و مثال های این چنینی کاربرد دارد. در انواع مختلف این موتور میتوان موارد زیر را نام برد:

الکترو موتور DC سری: در این مدل موتور با توجه به سیم پیچی میدانی و قسمت روتور آن به صورت سری بسته شده و بر همین اساس این دستگاه گشتاور بالایی دارد. کاربرد آن هم با توجه به همین مطلب در مواردی که نیازمند گشتاور بالا هست استفاده میشود. مانند: چرخ خیاطی‚ جرثقیل ها‚ انواع بالابرها و مترو ها و...

الکتروموتور DC

الکتروموتور براش دار و بدون براش: نمونه براش دار که همان موتورهای کلاسیک میباشند‚ با استفاده از گشتاور کار میکنند البته از این مدل در قدیم استفاده میشد و درحال حاضر مدل بدون براش جایگزین آن شده است. الکتروموتور بدون براش یا همان سنکرون برعکس مدل براش دار میدان گشتاور ندارد و کارکرد آن به صورت استفاده از یک سیستم خودمهار کاری یا همان سروومکانیسم میباشد. از این نوع در سیستم حمل و نقل و سیستم های گرمایشی و... استفاده میشود.

ساختار الکتروموتور براش دار

الکتروموتور براش دار

الکتروموتور DC موازی: همانند نامش در سیستم کاری آن استفاده شده که روتور و سیم پیچ میدان به صورت موازی نصب شده است و به همین سبب گشتاور ثابت میباشد. از این موتور در صنعت ساخت و ساز مثل میکسر ها و بالابرها و... استفاده میگردد.

الکتروموتور کمپوند: ساختار این موتور هم همانند سری است و اینکه فرق آن این است که دورموتور با اتفاق هایی نظیر برداشتن بار و... بالا نمیرود یک نمونه از آن میشود به دستگاه برش اشاره کرد. از زیر دسته این موتور هم به موتور کمپوند شانت کوتاه و موتور کمپوند شانت بلند اشاره کرد.

الکتروموتور مغناطیس دائم: در ساختار این موتور از میدان مغناطیسی استفاده شده که مواد آن آهنربا است. برهمین مبنا ساختار ساده ای دارند و مانند دیگر موتور ها از کلاف های جریان دار استفاده نشده است به همین سبب در مواردی مانند: برف پاکن ماشین‚ بالا رفتن و پایین آمدن شیشه خودرو‚ در اسباب بازی ها و درکل وسایلی که با باتری کار میکنند‚ استفاده میشود. از دیگر مزایای آن میتوان به قیمت اقتصادی‚ کارکرد بدون منبع تغذیه خارجی‚ کوچک و کم حجم‚ تولید گرمایی کمترو...

ساختار کلی الکتروموتور DC

الکتروموتور DC

 

همچنین ببینید : الکتروموتور DC

در مورد تفاوت الکتروموتور AC و DC میتوان گفت که با جریان های متفاوتی کار میکنند برای AC جریان متناوب و برای DC با جریان مستقیم. برهمین اساس میتوان نتیجه گیری کرد که گشتاورو کنترل سرعت در این دو موتور با یکدیگر متفاوت خواهد بود. که اگر بخواهیم با یکدیگر مقایسه کنیم موتور DC میتواند به صرفه تر باشد چرا که از کنترلر استفاده میکند در حالی که AC از اینورتر.

حال در این قسمت میخواهیم نحوه انتخاب کردن الکتروموتور مورد نظر را شرح دهیم:

عامل هایی که در هنگام انتخاب باید به آن توجه کرد:

توان الکتروموتور: توانی که برای هر موتور تعریف شده یا به صورت کیلوبایت است یا به صورت اسب بخار. این تعریف برای این است که مقدار تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی را بدانید. یکی از مهم ترین عامل هم همین توان موتور است که در هنگام انتخاب برای کارکرد های مختلف میتوانید توان مخصوص را انتخاب کنید. 

سرعت الکتروموتور: اگر بخواهیم سرعت را تعریف کنیم باید گفت در الکتروموتورها سرعت را با تعداد دور در دقیقه محاسبه میکنند که از سرعت 750 تا 3000 دور بر دقیقه موجود است اما باید توجه داشت که هرچه سرعت کمتر باشد قیمت آن هم بیشتر است. سرعت الکتروموتور ها نمیتواند به صورت خودکار کم یا زیاد شود مگر اینکه از عامل دیگری به اسم اینورتر استفاده کنید. اینورتر به شما این امکان را میدهد که مصرف کمتری هم داشته باشید و طول عمر موتور خود را بیشتر کنید. 

تعداد فاز: در حال حاضر الکتروموتور در یک فاز یا سه فاز تولید میشود که فرق آنها با یکدیگر این است که: تکفاز قابلیت توان های بالا (مثلا بالای 5 اسب بخار) را ندارد و در توان های پایین تولید میشوند اما در مقابل جریان کشی بیشتری نسبت به سه فاز دارند‚ برای سه فاز میتوان گفت که لرزش کمتری دارد. 

الکترو موتور تکفاز در دو مدل زیر ارائه میشود:

الکترو موتور موتوژن تک فاز خازن دائم CR

الکترو موتور موتوژن تک فاز خازن دائم CR

الکترو موتور موتوژن تک فاز خازن استارت CRS ( کلاچ دار )

الکترو موتور موتوژن تک فاز خازن استارت CRS ( کلاچ دار )

در صورتی که این مطالب را خواندید اما باز هم نمیدانید چه الکتروموتوری انتخاب کنید میتوانید با راه های ارتباطی داده شده با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در این باره شما را  راهنمایی کنند. 

 

:درباره ما

فروشگاه ایران صنیع عرضه کننده پمپ های خانگی - پمپ های صنعتی - الکترو موتور های صنعتی و الکترو گیربکس ¸ هم به صورت اینترنتی و هم به صورت حضوری میباشد. این فروشگاه از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و تا به امروز در همین حوضه فعال بوده است

              

            

آدرس :

تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4

شماره تماس :

021-33976078

09124807980

09127635489

 

https://sanat.ir/59207

موقعیت مکانی فروشگاه ایران صنیع