مدل های مختلفی از پمپ آب صنعتی وجود دارد و هر مدل مختص حوضه کاری خودش است و اینکه پمپ انتخابی باید نسبت به محیط و کاری که از آن انتظار داریم متفاوت است.
یکی از تفاوت های پمپ صنعتی نوع مایع و مقدار آبی که پمپاژ میشود و تفاوت اصلی آن با پمپ آب خانگی این است که پمپ های صنعتی قدرت و توان بیشتری دارند. اگر بخواهیم پمپ های صنعتی را دسته بندی کنیم باید گفت که به دو دسته تقسیم میشود: پمپ دینامیکی و پمپ جابجایی مثبت
1-پمپ دینامیکی: یک نوع پمپ سرعتی که کارکرد آن به این شکل هست که سرعتی که به سیال میدهد میتواند انرژی را انتقال دهد.
انواع پمپ های دینامیکی در زیر آمده است:
پمپ گریز از مرکز: در این مدل پمپ که جزو پمپ دینامیکی است و بیشتر پمپ ها به این مدل اختصاص دارند و کارکرد آن به این صورت است که برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک از نیرویی به اسم گریز از مرکز استفاده میکند که این تبدیل توسط حلزونی و پروانه انجام میشود.بیشترین کاربرد این پمپ در صنایع مختلف مانند دارویی‚ شیمیایی‚ نیروگاه ها و... میباشد. در حال حاضر در ایران بهترین برند برای این مدل از پمپ‚ برند پمپیران میباشد که در دو مدل پمپ گریز از مرکز اتا و پمپ گریز از مرکز اتا بزرگ ارائه میشود که فرق آن در قدرت و مکش میباشد.
نحوه انتخاب پمپ گریز از مرکز پمپیران: برای انتخاب باید مواردی را داشته باشید این موارد مهم شامل: 1-آبدهی و ارتفاع مورد نظر خود را بررسی کنید2-قطر پروانه 3- راندمان پمپ آب 4- الکتروموتور مناسب برای پمپ‚ میباشد.
یک مدل دیگر از پمپ گریز مرکز‚ پمپ فشار قوی میباشد که در این دسته به نوع پمپ سانتریفیوژ هم شناخته میشود. پمپ فشار قوی برند پمپیران در سه سری پمپ فشار قوی CV200 ‚پمپ فشار قوی MC200 و پمپ فشار قوی WKL تولید میشود که مدل WKL در فروشگاه ما عرضه میشود. برای دیدن آن میتوانید روی عبارت پمپ فشار قوی WKL پمپیران کلیک کنید.
نحوه انتخاب پمپ فشار قوی پمپیران: از آنجا که این پمپ در مدل های متنوعی موجود میباشد باید بدانید که کدام یکی را باید انتخاب کنید در ابتدا شما باید بدانید که پمپ مورد نظر شما چه میزان ارتفاع و میزان آبدهی داشته باشد بعد از آن به سراغ نموداری که در زیر قرار داده شده مراجعه میکنید و براساس ارتفاع و آبدهی خود مدل مورد نظر را پیدا میکنید. توجه داشته باشید که جدول الکتروموتور با 2900 دور و جدول الکتروموتور با 1450 تفاوت دارد.
برای مثال اگر پمپی میخواهید که ارتفاع آن 112 متر و میزان آبدهی آن 33 متر مکعب بر ساعت باشد ابتدا روی خط پایین که آبدهی است 33 را پیدا کرده و بعد به 112 واحد به سمت بالا (خط ارتفاع) میرویم و میبینیم که در پمپ با 1450 دور مدل 65.11 و در 2900 دور پمپ مدل 50.4 مناسب است.
پمپ گل کش: این پمپ هم زیر دسته پمپ گریز از مرکز میباشد که کاربری متفاوت دارد این پمپ میتواند سیال دارای املاح مانند شن و ماسه را پمپاژ کند به همین واسطه در صنعت خیلی کاربرد دارد و از جمله صنایع که میتوان نام برد : صنعت نورد فولاد‚ صنعت کاغذ‚ آب و فاضلاب‚ پمپاژ گل حفاری و... میباشد. این مدل پمپ در دو مدل افقی و عمودی عرضه میشود که فرق آن ها در نحوه قرار گیری پمپ در مدار است.
یکی از برند های معروف در میان پمپ گل کش برند پمپیران میباشد که در نوع افقی و یک طبقه و مدل های مختلف عرضه میشود. اجزا تشکیل دهنده این پمپ شامل: دینام‚ محفظه حلزونی‚ پروانه و بدنه میباشد که در دو جنس چدن و استیل قابل سفارش است.
نحوه انتخاب پمپ گل کش پمپیران به صورت استفاده از نمودار میباشد که بسته به میزان ارتفاع و میزان آبدهی که دارید مدل مورد نظر را در جدول زیر پیدا میکنید. ابتدا روی خط آبدهی بسته به مقدار مورد نیاز خود به سمت راست رفته و بعد با توجه به ارتفاع خواسته شده به سمت بالا میروید تا به نقطه مورد برسید.
پمپ سانتریفیوژی: این نوع پمپ یکی از پر مصرف ترین ها و محبوب ترین ها در میان پمپ ها است. این مدل پمپ ها کارآمد و کم هزینه نیز هستند. روش کار در این پمپ به این صورت است که تغییر فشار مایع به صورت مداوم اتفاق می افتد و فشار از ورودی به خروجی افزایش پیدا میکند. همچنین وقتی پروانه آن به صورت دوران سیال را از مرکز به بیرون انتقال میدهد و وقتی این انتقال اتفاق می افتد سیال جایگزین که تحت فشار اتمسفر به سمت مرکز کشیده میشود. یکی از ویژگی های این پمپ سانتریفیوژی این است که چگالی مایع هیچ تاثیری بر سرعت آن ندارد. از دیگر مزایا پمپ سانتریفیوژی میتوان گفت که: طراحی ساده ای دارد- قیمت مناسب و به صرفه - فضای کمی را اشغال میکند - فشار یکنواختی را تولید میکند و... همچنین از معدود معایب آن میتوان به : کم بودن فشار و دبی - نیاز به آب بندی اشاره کرد.
پمپ سانتریفیوژی عمودی: نام دیگر این پمپ ; پایه میباشد و در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد. طراحی به شکل عمودی آن باعث شده جای کمتری را اشغال کند که از همین جهت این خودش یک مزایا حساب میشود همچنین این پمپ کم صدا¸ ساختار ایمن و قابل اعتماد و اینکه قطعات متحرک کمی دارد که همین باعث تعمیر و نصب آسان آن میشود. از مدل های مختلف این پمپ میتوان به : پمپ بشکه ای¸ پمپ قوطی¸ پمپ چاه عمیق¸ پمپ شناور اشاره کرد. ساختار و شیوه کار در این نوع پمپ به این شکل است که: از یک یا چند پروانه که روی یک محور و وصل به یک موتور هستند تشکیل شده و وظیفه این پروانه ها چرخش و انتقال آب است.
پمپ سانتریفیوژی افقی: این پمپ ها اغلب از دو یا چند پروانه تشکیل شده است که برای پمپاژ سیال استفاده میشود و میتوان گفت به علت وجود پروانه های بیشتر فشار خروجی بیشتری نسبت به پمپ های تک پروانه دارد. اغلب کاربرد آن در مصارفی مانند پمپ خانگی ¸ پمپ صنعتی ¸ پمپ های آتش نشانی ¸ تامین آب گلخانه و... میشود. تامین فشار این پمپ ها تا 55 متر میرسد و آبدهی آن تا 28 متر مکعب تامین میکند که مقدار قابل توجهی میباشد.
پمپ زیر آب: از دیگر نام های این پمپ : پمپ طوفانی و پمپ فاضلاب میباشد که براساس همین نام ها میتوان حدس زد که در مکان هایی مانند خدمات ساختمانی یا استفاده صنعتی یا تجاری استفاده کرد.
پمپ آبرسانی آتش نشانی: احتمالا شاید شده باشد که در خیابان ها این پمپ را دیده باشید کارکرد آن به این طور است که قدرت و فشار زیادی دارد که و بیشترین کاربرد آن آبیاری و آبرسانی میباشد. به غیر از آن نمونه هایی در زیر آمده است:
2- پمپ جابجایی مثبت: از این پمپ بیشتر در صنایع استفاده میشود و کارکرد بسیار بالا و خوبی دارد. کارکرد این پمپ ها به این صورت است که مقدار ثابتی از مایع را محبوس میکند و ناگهان آن را آزاد میکند که همین امر سبب حرکت مایعات میشود و درکل میتوان گفت در یک سمت مکش اتفاق می افتد و در سمت دیگر تخلیه میشود. این پمپ به دو دسته رفت و برگشتی و دوارانی تقسیم میشود و خود این ها انواع مختلفی دارد که در ادامه آن را معرفی میکنیم.
انواع پمپ رفت و برگشتی:
-پیستونی: یکی از مدل های پمپ جابجایی مثبت است که با قدرت پیستون کار میکند از این پمپ بیشتر در جاهایی که نیاز به فشار بالا و قوی دارد استفاده میشود و اغلب برای آبیاری محصولات یا زمین های کشاورزی استفاده میکنند. این پمپ از تعداد بالای پیستون سیلندر تشکیل شده که کارکرد آن به صورت رفت و برگشتی و حرکت سیلندر ها داخل پیستون ها اتفاق می افتد و روغن را به داخل سیلندر انتقال داده و بعد از آن به داخل سیستم مکش میکند.
-دیافراگمی: این نوع پمپ مانندد اسمی که دارد شامل دو عدد دیافراگم که با هوای متراکم شده پر شده است و شیوه پمپاژ کردن به این صورت است که هوا به داخل مکش پیدا میکند و از طرف دیگر مایع یا هر چیز دیگری خارج میشود. از این پمپ ها عمدتا در کارخانه ها یا در مکان هایی که فاقد برق میباشد استفاده میکنند و حتی میتوان برای انتقال جامدات مثل مواد غذایی یا مواد شیمیایی هم از آن استفاده کرد. یک تفاوت مهم این پمپ دیافراگمی با سایر پمپ های آب این است که مانند بقیه پروانه ندارد و دارای یک صفحه انعطاف پذیر است.
انواع پمپ دورانی:
-پمپ دنده ای: این نوع پمپ اغلب با چرخ دنده کار میکند و مایع را به این گونه انتقال میدهد و با همین چرخ دنده ها مکش و فشار را ایجاد میکند مانند تصویر زیر:
-پمپ اسکرو: این مدل پمپ دارای یک یا چند پیچ است که به صورت درهم تنیده به هم متصل هستند و با چرخش جابجایی مایعات را انجام میدهند این پیچ ها درون یک سیلندر قرار دارند که اغلب استوانه ای هستند و از همین رو به آن پمپ پیچی هم گفته میشود. یکی از مزایا هایی که این پمپ با وجود پیچ داشتن دارد این است که جریان یکنواختی ایجاد میکند و آرام بی ضربه میباشد. از دیگر ویژگی های ان میتوان به : بدون استفاده از سیال ورودی و خروجی ¸ نصب آسان و نگهداری راحت ¸ قدرت مکش بالا ¸ فعال در سرعت های دورانی بالا ¸ پوشش دهی از فشار و دبی و... اشاره کرد. همچنین کاربردهای آن استفاده در صنایع گوناگون مانند کشتی سازی ¸ صنایع نیرو گاهی¸ صنایع پتروشیمی و سنگین و ...
-پمپ لوپ: این مدل پمپ هم مانند پمپ دوارانی حاوی دوعدد دنده است که با حرکت چرخشی خود مایعات را به حرکت در می آورد. با این پمپ حتی میتوان مواد با غلظت بالا یا حتی جامدات را انتقال داد و از دیگر مزایای آن این است که ضد زنگ هست و در صنایع مختلفی مانند غذایی ¸ دارویی ¸ کاغذ سازی و شیمیایی با خیالت راحت استفاده نمود. در مقایسه با پمپ دنده ای میتوان گفت که پمپ لوپ با اتاقک های بهتر پمپاژ میتوانند عملکرد بهتری نسبت به پمپ دنده ای داشته باشد.
از جمله تفاوت پمپ دینامیکی و پمپ جابجایی مثبت این است که انتقال انرژی بی سیال ها به صورت مداوم و پیوسته است¸ پمپ های جابجایی مثبت میتوانند مواد غلیظ و ... را انتقال دهند درحالی که پمپ دینامیکی نمیتواند¸ پمپ های دینامیکی میتوانند با فشار و دبی های مختلف و متغیر کار کنند در مقابل پمپ جابجایی مثبت میتواند با فشار پایین کار کنند.
نتیجه گیری کلی که میتوان کرد اینکه شما با تصمیم به این که از پمپ چه استفاده ای میخواهید بکنید بدانید که چه مدل پمپی را میتوانید استفاده کنید. در ادامه باید بگویم که فروشگاه ما توانسته با کامل کردن موجودی های خود انواع پمپ هارا به شما ارائه دهد و شما هم به صورت اینترنتی یا حضور میتوانید این محصولات را از ما خرید کنید. برخی از محصولاتی که در متن معرفی شد را در قسمت پایین قرار گرفته است.
آدرس :
تهران - خیابان سعدی جنوبی - مجتمع تجاری و اداری سعدی - طبقه همکف - پلاک 4
شماره تماس :